Nova är förskolechef och rektor på Backa sen höstterminen 2018. Hon är också en av de som startat Backa friskola och har varit aktiv som ordförande i föreningen sedan 2014.

“Min drivkraft i att starta en fristående skola är att jag längtar efter att erbjuda så många barn som möjligt en glädjefylld och upplyftande skolgång. På sikt drömmer jag om en transformation av hela skolväsendet och av sättet som samhället ser på barn, skola och lärande. Min innerliga önskan är att alla människor får bevara kontakten med hela sin varelse, med alla aspekter av sin mänsklighet, genom hela sin uppväxt. Att ungdomar får träda in i vuxenlivet fyllda av tillit, självinsikt och livslust. Rustade med verktyg som kan stödja dem att leva livet på det sätt de själva väljer och upplever som rikt och meningsfullt, samt tillsammans med andra forma ett kärleksfullt och hållbart samhälle.

Jag har under större delen av mitt liv arbetat som kock, eftersom jag blir lycklig av att laga mat. Jag har också varit engagerad i Ängsbacka kursgård sedan starten 1996, har arbetet 3 år som VD för Ängsbacka och varit styrelseordförande i flera år. I och med projektet att starta skola har jag vid sidan av arbete och föreningsengagemang också studerat till lärare i SO och Engelska. Jag tog lärarexamen 2017 och har behörighet för klasserna 7 – 9 och gymnasiet. Jag bor i Myra med sambo och barn och älskar att leka, dansa, sjunga, yoga, vandra i skogen, umgås med familjen; ja helt enkelt att leva!”